Kiertotalous ja työn imu

Kiertotalous ja työn imuKiertotaloutta ei tarvitse avata tämän lehden lukijoille. Sen merkityksestä on jokaisella jonkinlainen käsitys ja se tiedetään, että asian ympärillä on hyvää pöhinää. Työn imu puolestaan on suhteellisen tuore työhyvinvoinnin käsite. Työterveyslaitoksen nettisivuilla työn imu määritellään seuraavasti: Työn imu tarkoittaa myönteistä tunne- ja motivaatiotilaa työssä. Sitä kokeva työntekijä lähtee aamulla yleensä mielellään töihin, kokee työnsä mielekkääksi ja nauttii siitä. Työn imuun liittyy kolme hyvinvoinnin ulottuvuutta: tarmokkuus, omistautuminen ja uppoutuminen. Painopiste on siis henkisen hyvinvoinnin puolella.

Kesälukemistooni kuului formulalääkäri Aki Hintsan työstä ja hyvinvointimallista kertova kirja Voittamisen anatomia. Kirjassa Hintsa korostaa kokonaisvaltaista hyvinvointia, jonka hän näkee koostuvan kuudesta osa-alueesta. Ne ovat yleinen terveys, biomekaniikka, fyysinen aktiivisuus, ravinto, lepo ja henkinen energia. Viimeisin eli henkinen energia oli Hintsalle tärkein. Hänen mukaansa henkinen energia on vaikea käsite, koska sitä ei voi mitata objektiivisesti. Silti jokainen huomaa, kun se loppuu. Perusajatus on yksinkertainen: akkuja pitää ladata enemmän kuin niistä ottaa virtaa. Mielestäni kirjassa puhutaan pitkälti samoista asioista kuin työn imussa.

Kiertotalouden nousukiito ja alan yleinen pöhinä ovat hyviä asioita meille, jotka työskentelemme alan parissa. Mitalin kääntöpuolena voi joskus olla ylikuormittuminen ja työuupumus. Kun työtä on tyrkyllä enemmän kuin ehtii tehdä ja työ saa väärän prioriteettiaseman elämässä, on vaarana työholismi. Työn imun ja työholismin motiivit ovat olennaisesti erilaiset. Työholismiin liittyy ylenpalttinen työnteko, vapaa-ajan laiminlyönti ja vaikeus irtautua työstä. Työholisti tuntee syyllisyyttä, kun ei tee työtä. Työholisti saattaa hakea myös hyväksyntää toisilta työn tekemisellä ja jatkuvalla suorittamisella. Pitkään ajateltiin, että työn imu edeltää työuupumusta. Uusimpien tutkimusten mukaan työn imu suojelee uupumukselta. Jos työ on mielekästä, se läikkyy muillekin elämän alueille. Se lisää onnellisuutta ja vähentää masennusoireita, totesi tutkimusprofessori Jari Hakanen HS:n artikkelissa 13.5.2018.

Kiertotalouden yhteiskunnallinen noste ja arvostus luovat sinänsä hyvän pohjan myös työn imulle. On tärkeää, että voi olla ylpeä työstään ja kokea tekevänsä jotain merkityksellistä. Työn ei pidä olla liian helppoa, vaan sen tulee tarjota sopivasti haastetta ja vapautta. Työn imua lisäävät mahdollisuus oppia, kasvaa ja kokea onnistumisia. Tärkeää on sekin, että saa tehdä työtä kannustavan esimiehen ja työtoverien kanssa ja saa palautetta.

Työelämän myllerryksissä työn imuun ei riitä ainoastaan se, miten itse pystyy työtään tuunaamaan. Tällöin korostuu johtajuus. Pitää olla kyky johtaa ihmisiä, ei ainoastaan asioita ja strategioita. Kansainvälisesti nouseva tutkimuskohde on palveleva johtaminen. Palveleva johtaja hallitsee hyvät ihmissuhdetaidot. Hän on empaattinen, nöyrä ja kypsä myöntämään omat virheensä. Hän ei piiloudu asemansa taakse, vaan on aito ja antautuu vuorovaikutukseen. Huomio on siirtymässä myös siihen, millaisia johdettavat ovat ja millainen vuorovaikutussuhde heillä on esimiehensä kanssa.

Syksyn jätehuoltopäivät lähestyvät. Tervetuloa kuulemaan alan ajankohtaisia kuulumisia, tapaamaan tuttuja ja luomaan uusia verkostoja. Vuorovaikutus toisten alan ihmisten kanssa elähdyttää, voimaannuttaa ja antaa työn imua syksyyn.

Juha Uuksulainen
Jätehuoltoyhdistyksen hallituksen jäsen

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaikki kentät on pakollisia.