Keskitytään etsimään ratkaisuja

Jätehuoltopäivät veti Kalastajatorpan täyteen jätealan osaajia. Keskustelu kävi vilkkaana niin viestiseinällä kuin tauoillakin. 

28. valtakunnalliset Jätehuoltopäivät pidettiin Helsingissä, Hilton Helsinki Kalastajatorpalla 7.–8.10.2014. Jätehuoltopäivät järjestettiin ensimmäistä kertaa Kalastajatorpalla, jonka puitteet saivat kiitosta aulatilojen ahtaudesta huolimatta. Alan suurimpaan vuosittaiseen tapahtumaan osallistui tällä kertaa 288 jätealan ammattilaista.

Päivät avasi Ympäristöteollisuus ja -palvelut YTP ry:n toimitusjohtaja Tatu Rauhamäki. Hän totesi, että jätehuoltoala on haastettu niin EU:n kuin hallituksenkin taholta ja kysyi, kuinka näihin haasteisiin aiomme vastata. Hänen mukaansa jokainen alan toimija hyötyisi, jos aidosti keskityttäisiin yhdessä löytämään uusia ratkaisuja ongelmien korostamisen sijaan.

Pasi Sorjosen luento oli päivän kiitetyn. Kuva: Tero Pajukallio
Pasi Sorjosen luento oli päivän kiitetyn. Kuva: Tero Pajukallio

Aamupäivä jatkui jo perinteeksi muodostuneen lainsäädännön ajankohtaiskatsauksen merkeissä, ja iltapäivällä keskityttiin ympäristöliiketoimintaan yhteiskunnallisesta näkökulmasta. Nordean pääekonomisti Pasi Sorjonen katsoi maailmaa hieman toisesta vinkkelistä ja esitteli synkistä synkimpiä talousnäkymiä – ja oli samalla päivien kiitetyin esiintyjä. Kuulijat tosin suhtautuivat myös talouskasvun välttämättömyyteen kriittisesti ainakin viestiseinäkommenttien perusteella.

Torstaiaamuna nopeimmin ilmoittautuneet pääsivät tutustumaan Vantaan uuteen jätevoimalaan. Iltapäivällä keskityttiin tulevaisuuden ennakointiin niin tilastojen, suunnittelun kuin koulutuksenkin valossa, ja päivien päätteeksi kuulimme käytännön esimerkkejä uusista kierrätysratkaisuista.

 

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaikki kentät on pakollisia.