TJ0 = Tänään jätteitä nolla!

Otin JHY:n hallituksen jäsenyyden vastaan iloisin mielin, sillä pääsin mukaan jätealan parhaaseen kokoonpanoon. Jäteurani aikana minulla on ollut mahdollisuus seurata alan huikeaa kehitystä kaatopaikan penkalta nykypäivän laitosmaailmaan, ja koen, että jäsenyys on palkinto pitkästä urasta jätehuoltoalalla.

Monien vaiheiden jälkeen toimin nykyään jätehuoltoasiantuntijana puolustushallinnossa. Monessa mukana olleena voin sanoa, että minulla on aidosti työ, jolla on tarkoitus. Olen saanut soveltaa kaikkea aiemmin oppimaani sataprosenttisesti. Jätehuollolliset haasteet Hangosta Kaamaseen ovat olleet antoisia kaikessa kirjavuudessaan. Jo pelkkien jätelajitteluohjeiden laatiminen on vaatinut selvittelyä perin pohjin. Jätenimikkeiden laaja kirjo on tuottanut päänvaivaa monesti. Puolustushallinnon yhteisillä koulutuspäivillä niitäkin on sitten ”avattu”.

Jätteiden lajittelua on opeteltu niin toimistoissa kuin kasarmeillakin. Puolustushallinnon rakennuslaitoksessa vietämme tänä vuonna WWF:n lanseeraaman Green Officen 10-vuotisjuhlataivalta toimistoissamme. Kertakäyttömukeista luopuminen otti koville taipaleen alussa. Sisääntuloauloissa on kalaverkoista valmistetut kierrätysmatot. Panttia vastaan palautetut verkot ovat pelastaneet monta merikilpikonnaa hukkumiskuolemalta. Kiertotaloutta jaloimmillaan!

Lue koko juttu

Kiina herätti muun maailman

Kiinan päätös lopettaa muovijätteen vastaanottaminen pakottaa länsimaat löytämään nopeasti kestävämpiä kierrätysratkaisuja. Haastetta aiheuttavat myös EU:n kiristyvät kierrätystavoitteet.

Lue koko juttu
Perjantaina 16. helmikuunta

Jätehuolto vei ympäri Euroopan

JHY:n uusin kunniajäsen Sakari Salonen jäi syyskuussa eläkkeelle. Hänet muistetaan yhdistyksen pitkäaikaisena hallituksen jäsenenä ja opintomatkojen järjestäjänä.

Lue koko juttu
Perjantaina 16. helmikuunta

Mitä ovat PIMA, MARA ja MASA?

Käsitteellä PIMA tarkoitetaan yleensä pilaantunutta maa-aluetta. Pilaantunut alue on alue, jolla on ihmisen toiminnan seurauksena haitallisia aineita siinä määrin, että niistä aiheutuu haittaa tai merkittävä riski ympäristölle tai terveydelle

Lue koko juttu