Uusin ideoin uuteen vuoteen

Pääkirjoitus

Uusi vuosi käynnistyi ja haasteita riittää. Monet yritykset ovat joutuneet saneeraamaan henkilöstöään. Resurssit tutkimukseen ja tuotekehitykseen ovat vähentyneet. Uusia tehokkaampia toimintatapoja ja tekniikoita sekä uudenlaista liiketoimintaa tarvitaan kuitenkin juuri nyt, jotta suomalainen kilpailukyky parantuu, vientiliiketoiminta kasvaa ja uusien säädösten vaatimukset täytetään.

Kotimaassa orgaanisen jätteen kaatopaikkakielto ja pakkausten tuottajavastuun laajeneminen muuttavat jätehuoltokenttää parin vuoden sisällä. Toteutusvastuussa olevat eivät varmaankaan välty harmailta hiuksilla vastatessaan näihin haasteisiin. Toisaalta investointeihin ja uuteen toimintaan pakottavat säädökset voidaan nähdä myös elvytystoimintana taantumassa. Kun on pakko tehdä jotain, on myös mahdollista tehdä uusia avauksia ja pilotoida kotimaisia teknologioita ja palvelukonsepteja. Niistä voi sitten syntyä vientiliiketoimintaa ja hyvinvointia Suomeen. Jätehuoltoalalla ollaan usein kovin konservatiivisia suhteessa investointeihin. Suomalaiset teknologia- ja palveluyritykset tarvitsevat kuitenkin näyttöjä tuotteidensa toimivuudesta ja kilpailukyvystä.

Lue koko juttu

Tehoa tekstiilijätteen kierrätykseen

Pitäisikö vaatteet kierrättää Suomessa, Pohjoismaissa vai Euroopassa? Miten tekstiilijätteiden kierrätys saadaan toimivaksi? […]

Lue koko juttu
Tiistaina 25. marraskuunta

ISWA:n jäsenyys kannattaa hyödyntää

Jätehuoltoyhdistys on nyt ISWA:n kansallinen jäsen. Mutta mitä se tarkoittaa? Kaksi vuotta ISWA:n hallituksessa toiminut HSY:n jätehuollon toimialajohtaja Petri Kouvo vastaa.

Lue koko juttu
Tiistaina 25. marraskuunta

VTT kehitti biomassan toimitusketjuja

VTT kehitti biomassojen kuljetuksen ja käytön tehokkuutta Vietnamin Mekongin jokisuistolla Ulkoministeriön rahoittamassa […]

Lue koko juttu