Pääkirjoitus

Kaksi vuotta sitten, tuoreena Jätehuoltoyhdistyksen hallituksen varajäsenenä, julistin pääkirjoituksessani vuoden 2013 myönteisyyden vuodeksi. Toivoin, että etsittäisiin enemmän ratkaisuja kuin ongelmia ja nähtäisiin ennemmin mahdollisuuksia kuin esteitä. Nyt, yhdistyksen tuoreena puheenjohtajana, voin jätealan puolesta ylpeyttä tuntien todeta, että kahden vuoden aikana on tapahtunut valtavasti myönteisiä asioita.

EU:n komission kuuluisa Kiertotalouspaketti laajensi jätehuollosta kiinnostuneiden kenttää uusiin ulottuvuuksiin. Alalla riittää tekemistä, jätteistä riittää vielä monille ja vaihtelu on virkistävää, joten kaikki uusiin ratkaisuihin pyrkivät aloitteet ovat tervetulleita. Yritysten huomion kiinnittäminen uudenlaisten palvelukonseptien tukemina tuotantonsa raaka-ainetalouden ja jätteiden ja sivutuotteiden hyödyntämismahdollisuuksiin on yksi kiertotalousilmiön suurimmista välierävoitoista. Tällä saralla sekä Sitra että Motiva ovat tehneet uraauurtavaa työtä. Lisäksi lukemattomat yritykset kehittävät toimintaansa ja prosessejaan, vaikkeivät tulokset uutisotsikoissa ja seminaareissa näykään.

Lue koko juttu

Muovijätteen keräys ja kierrätys Pohjoismaissa

Valtaosa kulutuksen tuottamasta muovijätteestä jää kierrättämättä kaikkialla Pohjoismaissa. Kierrätystä voitaisiin kuitenkin lisätä […]

Lue koko juttu
Sunnuntaina 22. helmikuunta

Uutta käyttöä rengasrouheelle

Autonrenkaita kierrätetään vilkkaasti markkinoiden synkkyydestä huolimatta. Suomen Rengaskierrätys Oy:n tilastojen mukaan vanhoja renkaita kerättiin vuonna 2014 noin 49 800 tonnia.

Lue koko juttu
Sunnuntaina 22. helmikuunta

Mitä on kiertotalous?

Kiertotalous on paljon enemmän kuin syntyneen jätteen kierrätystä. Se on uusi talousmalli, jossa tuotanto ja käyttö suunnitellaan siten, että jätettä ei synny, vaan materiaalit ja niiden arvo säilyvät kierrossa.

Lue koko juttu