Kiertotalous hallitusohjelmaan

Kierrätysyhteiskunta ja kiertotalous ovat tämän syksyn teemoja. Elinkeinopoliittinen edunvalvontajärjestö Ympäristöteollisuus ja -palvelut YTP ry ryhtyi talvella aktiivisesti jäsentensä ja sidosryhmiensä kanssa rakentamaan julkilausumaa ja käytännön toimenpide-ehdotuksia siitä, miten ympäristöasiat saataisiin huomattavasti laajemmin esille poliittisessa päätöksenteossa. Uudistusta pohtimaan koottiin koalitio, jonka työskentelyyn osallistui kevään 2014 aikana yli kolmekymmentä yritystä, kansalaisjärjestöä ja julkisen sektorin edustajaa.

Julkilausuma lanseerattiin 15.7. Suomi Areenassa Porissa. Samalla järjestettiin korkeatasoinen paneelikeskustelu teemasta. Julkilausuma alkaa:

”Suomen tulee etsiä uusia tapoja menestyä tulevaisuuden resurssipulasta kärsivässä maailmassa. Tarvitsemme uusia työpaikkoja, innovaatioita ja yritystoimintaa hyvinvointiyhteiskunnan turvaamiseksi ja luonnonvarojen säästämiseksi myös tuleville sukupolville.”

Lue koko juttu

Jätelaitosten melun arviointi

Jätelaitoshankkeissa tiedostetaan melun mahdollisuus, muttei meluvaikutusten luonnetta ja merkitystä.

Lue koko juttu
Keskiviikkona 17. joulukuunta

Jätteestä raaka-ainetta hollantilaiseen tapaan

Jätehuoltoyhdistyksen vuoden 2014 opintomatkan kohteena oli Hollanti ja matkan teemana Jätteestä raaka-aineeksi. Matkalla tutustuttiin ympäristöministeriöön Haagissa sekä jätteenkäsittely- ja kierrätyslaitoksiin Rotterdamissa ja Friisinmaassa.

Lue koko juttu
Keskiviikkona 17. joulukuunta

Pakkausjäteasetus

Pakkausjäteasetus määrää keräyspisteiden lukumäärän. Asetuksen tavoitteena on helpottaa kuluttajien mahdollisuuksia toimittaa pakkausjäte maksuttomaan keräykseen sekä lisätä pakkausjätteen kierrätystä.

Lue koko juttu