Jotain uutta, jotain vanhaa

Ilmastonmuutos on nostanut kiertotalouden yleiseen keskusteluun ja päättäjien huulille. Jätehuoltoala on tehnyt kiertotaloutta todeksi jo ennen alan kasvua salonkikelpoiseksi. Meillä on myös annettavaa keskusteluun ja kiertotalouden kehittämiseen.

Tästä huolimatta meitä jätehuollon ammattilaisia ei aina pyydetä mukaan tulevaisuuden ja kiertotalouden visiointiin. Tilanteen muuttamiseksi jätehuollon asiantuntijoiden tulee ottaa aktiivinen ote, jotta kohtaamme uuden kiertotalouden kehittäjät.

Kierrättäminen on välttämättömyys ja ihmiskunnan elinehto. Se on myös tuttu ja helppo tapa vaikuttaa. Kaikilla on yleensä käytännön kokemuksia jätteiden lajittelusta.

Kierrätys on yksi keskeisiä tukijalkoja myös laajemman kiertotalouden mahdollistajana. Kierrätyksen ammattilaisilla on keskeistä osaamista, josta myös kiertotalous laajemmin voi hyötyä. Hyödykkeen käytöstä poistamisen jälkeisen arvoketjun hallinta ja optimointi pitää sisällään monipuolisen osaamisen, jossa esimerkiksi materiaalitekniikka, logistiikka ja prosessitekniikka ovat keskeisessä roolissa.

Lue koko juttu

JÄTEKIVA – keinoja kierrätysasteen nostamiseen

JÄTEKIVA-hankkeessa tuotetaan tietoa yhdyskuntajätteen erilliskeräyksen tehostamisen keinoista.

Lue koko juttu
Perjantaina 23. marraskuunta

Jätehuoltopäivillä viihdyttiin ja verkostoiduttiin

32. valtakunnalliset Jätehuoltopäivät pidettiin 3.–4.10. Kalastajatorpalla Helsingissä. Sali oli ääriään myöten täynnä jätehuoltoalan ammattilaisia Jätehuoltoyhdistyksen puheenjohtaja Tuuli Myllymaan avatessa päivät.

Lue koko juttu
Perjantaina 23. marraskuunta

Jätteen minimointi alkaa pienin askelin

Zero Waste -ilmiö on tänä vuonna toden teolla rantautunut Suomeen. Aiheesta on julkaistu kirja, ja suosituimmilla Instagram-tileillä on tuhansia seuraajia. Zero Waste Finland ry perustettiin viime keväänä.

Lue koko juttu